13.12.2023

Hacı Kadir Keremoğlu Camii Törenle Açıldı

Yüksekova İlçe Müftülüğümüze bağlı Akpınar Köyü Duranlar Mezrasında yapımı tamamlanan Hacı Kadir Keremoğlu Camisi yapılan törenle ibadete açıldı.

Törene; Valimiz Ali Çelik, İlçe Kaymakamımız Ömer Çimşit, İl Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu, İlçe Müftümüz Mahmut Sevük, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Camilerimiz bizleri bir araya getiren ve omuz omuza saf tutmamıza vesile olan kutsal mekanlardır. Hilal ümmeti, yıldız da bu ümmetin bir araya gelmesine vesile olan Peygamber Efendimizi temsil ediyor. Dolaysıyla bayrağımız bir İslam sancağıdır. Rabbim  bayrağın gölgesinde ve minarelerimizde yankılanan ezanların sesleri altında milletin birlik ve beraberliğini  daim etsin. Bu hayırların, barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kaydetti. Vali Çelik, "Hacı Kadir Keremoğlu Camii’nin Akpınar Köyüne kazandırılmasında emeği geçen başta Keremoğlu  ailesi  olmak üzere  yakınları ile imamından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Ardından Mevlidi Şerif ve ilahiler okundu. Tören, İl Müftümüz  İsmail Fakirullahoğlu'nun duası kesilen kurdele ve verilen ikramlarla ile sonlandı.