24.11.2023

Din Görevlilerine ''Tecrübe Paylaşımı Semineri'' Verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı, cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak ve örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla din görevlileriyle "Tecrübe Paylaşımı Semineri" verildi.

Yüksekova İlçe Müftülüğümüz ev sahipliğinde Merkez Ova Cami Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşmasını İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu yaptı. Din görevliliğinin ehemmiyeti ve Filistinde yapılan zülümlere değinen Fakirullahoğlu: Bize düşen vazife israil menşeli malların alınmaması ile yapılan zülümlerinin mümkün olduğunca dünyaya duyurarak daha fazla kişiyi bu zülümden haberdar etmektir.'' dedi. Sonrasında Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, Antalya ili Muratpaşa İlçesi Yüce Camii İmam Hatibi Hasan Koç "Vefa Engel Tanımaz Din Hizmetlerinde Gönüllülük" ile Kilis Merkez Küçükkonak Köyü Camii İmam Hatibi Muhammed Polat "Güçlü Gençlik Mutlu Yarınlar" isimli projelerinde yaşadıkları tecrübe ve birikimlerini sunum eşliğinde din görevlileri ile paylaştı.

Toplantı sonunda İlçe Müftümüz Mahmut Sevük, misafirlere teşriflerinden ve seminerlerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı ve beraberindekiler İlçemiz Müftülüğü bünyesinde bulunan Diyanet Gençlik Merkezi ve Ahmet Çalış Kuran Kursuna ziyeret gerçekleştirdi.