06.12.2019

BURSA’DAN YÜKSEKOVA’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

BURSA’DAN  YÜKSEKOVA’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Yüksekova Diyanet Gençlik Merkezi İlçe Vaizi Kasım KAYA’nın büyük katkılarıyla faaliyete geçti .

İlçe Müftümüz Şakir ŞAHİN tarafından; “İnsanlar içinde Allahu teâlânın en sevdiği kimse, kötülükleri terk edip, iyiliklere yönelen gençtir ” (Ebu Davut, Salât, 26) düsturu  ile başlatılan, Yüksekova Din Görevlilerinin katkılarıyla şekillenen Yüksekova Diyanet Gençlik Merkezi teşrifat malzemelerinin de gelmesiyle faaliyete geçirildi.

İlçe Vaizimiz Kasım KAYA’nın girişimleri ile ; Bursa, İnegöl ve Yenişehir’den Hayırseverlerin ve İş adamlarının, Yüksekovalı Gençlerimiz ve Öğrencilerimiz için bağışladıkları eğitime destek ve teşrifat malzemeleri, İnegöldeki toplama merkezinde toplandıktan sonra, tırlar ile sevkiyatı yapılarak İlçemize ulaştı.

Gönderilen malzemeleri teslim alan İlçe Müftümüz Şakir ŞAHİN ; “ İlçemizde, gençlerimiz ve öğrencilerimiz için büyük bir boşluğu dolduran, gençlerimizin; ilim-irfan, ders çalışabilme, ve kaliteli zaman geçirebilecekleri, birçok ilmî ve kültürel faaliyet için uygun hale getirdiğimiz, Gençlik Merkezimiz, gönderilen bu eşyalar ile tamamlanarak, faaliyete girmiştir. Bağışta bulunarak bu hizmete katkıda bulunan Bursa, İnegöl ve Yenişehirli hayırsever kardeşlerimize, iş adamlarımıza, bu hizmette köprü vazifesini üstlenerek, malzemelerin temin ve tedariki, sevkiyatı, toparlanması ve depolama işlemleri, ve nihayet nakliyesindeki hizmetleri ile İlçe Vaizimiz Kasım KAYA’ya, başından sonuna kadar, maddi-manevi katkıda bulunan, emeği geçen tüm Din Gönüllülerine yürekten teşekkür ediyor, Yüksekova İlçemize Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.