29.05.2023

Şemdinli’de Vekâletle Kurban Toplantısı

Diyanet işleri Başkanlığı (DİB) ve Türkiye diyanet vakfı (TDV) işbirliğinde sürdürülecek 2023 yılı vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye diyanet vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda destek verecek.
Bu vesileyle Müftülüğümüzde 2023 yılı Yurtdışı ve Yurtiçi Vekâletle Kurban kesim organizasyonu tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya, Hakkari İl Müftüsü İsmail FAKİRULLAHOĞLU, Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan ŞAHİN, Hakkari Müftülüğü Şefi Ahmet KARADENİZ ve Din görevlileri katıldı.
Toplantıda söz alan İl Müftüsü İsmail FAKİRULLAHOĞLU
“Diyanet işleri Başkanlığımızın gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yapmış olduğu önemli hizmetlerden biri de vekâlet yoluyla kurban organizasyonudur. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan hocalarımız ve görevli kardeşlerimiz ile beraber geçmiş yıllarda  nasıl gayret gösterdiysek bu yılda çalışmalarımıza tam hız devam edeceğiz.” Dedi. İl Müftülüğü Şefi Ahmet KARADENİZ ise daha önce  yurtdışı kurban organizasyonlarında görev yapması münasebetiyle  yaşadığı tecrübeleri anlattıktan sonra tavsiyelerde bulundu.