18.04.2023

Acı kaybımız

Hakkari ili Şemdinli ilçesi Hz. Aişe Yatılı Kur’an Kursu ihtiyaç odaklı sınıfı öğrencisi Kevser Sevda Özer Hakkın rahmetine kavuştu.

Kadir Gecesi münasebetiyle öğrenim gördüğü Kursun mescidine iftardan sonra gelen Kevser Sevda Özer yatsı namazının son rekaatinin secdesinde iken vefat etti.

Özer’in vefatı din görevlileri, ilçe sakinleri, öğrenciler ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Öğrencinin ölümünden derin üzüntü duyduklarını belirten İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, “Öğrencimizin Mübarek bir ayda, bin aydan hayırlı bir gecede ve Yüce Allah’a en yakın bir vaziyette vefat etmiş olması acımızı az da olsa hafifletmektedir.” dedi.

İlçe Müftüsü Şahin; “Kevser Sevda Özer terbiyesi, edebi ve çalışkanlığıyla herkesin gönlünde taht kuran bir öğrencimizdi. Onun ani ölümü din görevlileri olarak bizleri ve Şemdinli halkını derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Diyanet camiamızın da başı sağ olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kendisiyle en son görüşen öğreticileri; öğrencinin o gün sevincinin bir başka olduğunu, hiç olmadığı kadar sevinçli gördüklerini ve Kadir Gecesi münasebetiyle herkese yardım etmek isteğini belirttiğini söylediler.

Özer’in naaşı otopsi işlemlerinden sonra doğup büyüdüğü Şemdinli İlçesi Kayalar Köyü Aşağı Mahalle mezarlığında toprağa verilecek.