12.08.2021

NEHR-İ ŞEMDİNLİ GENÇLİK KİTAP KAHVE AÇILIŞI YAPILDI

Şemdinli’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında finanse edilen ve İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şemdinli Şubesi tarafından yürütülen "Nehr-i Şemdinli Gençlik Kitap Kahve" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında açılışı gerçekleştirilen kitap kahve hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, 10-24 yaş arası guruba hitap edecek proje ile ergenlik dönemi ve sağlıklı iletişim eğitimi, ergenlerde duygusal beceri geliştirme eğitimi, dijital medya okuryazarlığı eğitimi, masa tenisi eğitimi, satranç eğitimi ve akıl-zeka oyunları eğitimi verileceğini belirtti.

İlçe Müftüsü Şahin ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Şemdinli Şubesine ait  alanda hizmete sunulan kitap kahvede kitap okuma ve ders çalışma etkinliklerinin de yer alacağını söyledi.

Müftü Şahin, projenin gerçekleşmesine finansman sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile tadilatına maddi ve manevi destek veren Kaymakam Yakup Güven'e ve hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile "Nehr-i Şemdinli Gençlik Kitap Kahve" gençlerin hizmetine sunuldu.

Açılış programına Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, Belediye Başkanı Tahir Saklı, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.