10.05.2017

Hacı Adaylarına Uygulamalı Seminer Verildi.

2017 yılı Diyanet ve Acenta hac organizasyonları ile hacca gitmek üzere ilçemizden kesin kayıt yaptıran 34 Diyanet ve 21 Acenta olmak üzere toplam 55 hacı adayına müftülüğümüzce 08-10 Mayıs 2017 tarihlerinde bilgilendirme semineri verildi.

Düzenlenen seminerde İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ tarafından Hz. Peygamber Mescid-i Nebevi ve Medine, Ana Hatlarıyla  Hac  ve Umre Menasiki; İlçe Müftü Vekili Nihat ŞAHİN tarafından İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, İdari Konular; Eğitim Hemşiresi Çiğdem ILDIRI tarafından Temel Sağlık Bilgileri; Kur'an Kursu Öğretici Şehla TEKİN FIRAT tarafından  Kadınlara Özgü Konular; İmam Hatip Ferhan ÇİFTÇİ tarafından Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci , Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Önemi konularında hacı adaylarına eğitim verildi.

Seminerin 3.günü olan 10 Mayıs 2017 tarihinde Hakkari il müftülüğünce Ulu Camiye getirilen Kâbe maketi ile hacı adaylarına Kâbe ve kısımları hakkında özet bilgiler verilerek ihram giyme, telbiye ve niyet getirme, Kâbe etrafında ihramlı olarak tavaf yapma gibi konularda uygulamalı olarak bilgi verildi.

İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ hacı adaylarına özellikle her konuda ve her uygulamada mutlaka sabır göstermelerini, kurallara uyarak kafile başkanı ve din görevlisine yardımcı olmalarını, boş vakitlerini ticaret ve alışveriş yerine ibadetle geçirmelerini tavsiye etti.