29.05.2020

Hakkari'de Cuma Namazı Hasreti Sona Erdi

Kovid-19 tedbirleri kapsamında cemaatle namazların kılınmasına ara verilen camiler, Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı.

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında gelinen aşamada, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin kararın ardından ilimiz müftülüğünce belirlenen ve valiliğin onayı ile uygun görülen alanlarda fiziksel mesafeye dikkat edilerek Cuma namazı kılındı.

Vatandaşlar, Cuma namazları için belirlenen camilere ve diğer mekanlara abdestlerini evlerinde veya iş yerlerinde alarak geldi. Maskelerini takan vatandaşlar, fiziki mesafeye uygun olarak belirlenen yerlere yanlarında getirdikleri seccadelerini sererek cuma namazlarını kıldılar.

Camilerin yeniden ibadete açılması nedeniyle Müftülüğümüzce şükür kurbanı kesildi ve okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.