16.03.2020

Kur’an Kursu Öğrencilerine Yangın Tatbikatı Yaptırıldı

Kur’an Kursu Öğrencilerine Yangın Tatbikatı Yaptırıldı.

İlimizdeki Kur’an Kursu öğrencileri mesleki eğitim ve öğretim programlarının yanında afetlerden korunma konusunda da bilinçlendiriliyorlar.

Kur’an Kurslarımızda eğitim - öğretime devam eden öğrenciler, kaldıkları binaların korunması ve can ile mal kaybının en aza indirilmesi gayesiyle, zaman zaman afetler esnasında alınması gereken tutum ve davranışlar hakkında bilgilendiriliyorlar.

Bu kapsamda ilimiz merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencilere yangın tatbikatı yaptırıldı.

Tatbikata Hakkâri Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdulgaffar Tekin, Müftülük Şube Müdürü Mikail Polat, kurs yönetici ve öğreticileri ile öğrenciler katıldı.

Tatbikat öncesi İtfaiye Müdürü Abdulgaffar Tekin öğrencilere,  yangından korunmanın yolları, yangını söndürme ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi için yapılması gerekenler ve yangından öncelikle kurtarılacak malzemeler hakkında bilgiler verdi.

Müftülüğümüz yetkilileri, itfaiye aracı ve yangın söndürme cihazlarının kullanıldığı tatbikatın gerçekleşmesine katkı veren Belediye ekibine teşekkür ettiler.