02.03.2020

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına Katılacak Öğrenciler Yemekte Buluştu.

İl Müftülüğümüz umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”na katılacak üniversite öğrencilerini  akşam yemeğinde, Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda ağırladı.

Yarışmaya katılacak öğrencilerle tanışıp, yarışma motivasyonlarını arttırmak gayesi ile yapılan ağırlamaya, yarışmaya müracaat eden öğrenciler katıldı.

Din görevlilerimiz ve Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve şiirler ile söylenen ilahilerin ardından söz alan il müftümüz Gürbüz yaptığı konuşmada; Hz. Peygamberi, anmak, anlamak ve anlatmak gayesiyle düzenlenen umre ödüllü bilgi yarışmasına katılmanın önemine değindikten sonra gençlerden, “Kur’an-ı Kerimi ve Resulullah’ı  rehber edinmelerini, Hz. Peygamber ve ashabını iyi okumalarını, onların yaşantılarını düstur edinmelerini, ilim ve irfanla iç içe olmalarını, günümüz fitnelerinden uzak durmalarını, sosyal medyayı bilinçli kullanmalarını, kötüleri dost edinmemelerini, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişme gayreti içinde olmalarını” istedi.  Katılacakları “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” için öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Daha sonra İdlip ve yurdun her köşesinde vatanı savunmak üzere canlarını seve seve feda eden ve bu uğurda şehit düşen tüm şüheda için, hafızlık eğitim veren Ahmed-i Hani Kur’an Kursunda öğrenim gören hafız adayları tarafından okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, yapılan programın kendileri için güzel bir jest olduğunu, tanışmaktan memnuniyet duyduklarını ve etkinliğin motivasyonlarının artmasına vesile olacağına inandıklarını belirterek il müftümüz Gürbüz’e teşekkürlerini ilettiler.