11.02.2020

Çocuklar Tatillerini Camide Değerlendirdi

Çocuklar Tatillerini  Camide Değerlendirdi.

“Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında yarıyıl tatilinde çocukların namaz kılma alışkanlığını kazanmaları amacıyla bütün camilerimizde çocuklara yönelik programlar gerçekleştirildi.

Başkanlığımız, camilerin asli fonksiyonunun ibadethane olmasının yanında, birer eğitim-öğretim mekanı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla bir çok hizmet gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda yarıyıl tatilinde çocukların namaz kılma alışkanlığını kazanmaları amacıyla bütün camilerimizde Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz başlıklı programlar gerçekleştirildi.

Düzenlenen programlar, cami görevlileri gözetiminde çocukların ebeveynleri ile beraber 5 vakit namaza devamları ve ezber yapmaları üzerinden puan vermek suretiyle gerçekleştirildi. Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride cami görevlilerince değerlendirilerek birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödüller verildi. Ayrıca katılan bütün öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.