04.02.2020

Müftülüğümüz Gençleri Ara Dönemde Kampa Aldı.

Müftülüğümüz Ahmed-i Hani Erkek Kur’an Kursunda “Gençliğe Değer Projesi Ara Dönem Kampı Programı” kapsamında ilimiz ve ilçelerimize bağlı 41 genci misafir etti.

Öğrencilerin  tatil  dönemlerini değerlendirmek,  onların  bilgi,  ahlak,  erdem,   adalet  ve  merhamet duygularıyla  yetişmelerine  katkı  sunmak  ve  Başkanlık  gençlik  çalışmalarının  devamlılığını sağlamak amacıyla,  İlimiz Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen kampta öğrencilere Maneviyat İstasyonunda İslam inanç esasları, Hz. Peygamberin hayatı ve örnek ahlakı, temizlik, abdest, namaz, oruç gibi konularda dersler verildi.

Ayrıca ara tatil dönemi boyunca kamp içi etkinliklerinde çeşitli oyunlar, masa tenisi ve satranç müsabakaları,  gruplar arası bilgi yarışması, film okuma, genel yetenek gösterisi, kitap okuma, çiğ köfte partisi gibi etkinlikler yapıldı. Kamp dışı etkinliklerinde de ilimiz merkezindeki Kayak Merkezine götürülen öğrenciler çeşitli etkinliklerle kamp programının tadını çıkardı.

Kampın kapanış programında yapılan Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisinden sonra söz alan İl Müftü Vekili Osman Doğan; “Başkanlığımız, toplumun bütün kesimlerine hitap edecek, kapsamlı ve etkin bir din hizmeti sunmak amacıyla çeşitli proje ve programları başarıyla hayata geçirmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızca her bir din görevlimizin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere "Gençliğe Değer" isimli proje aktif olarak yürütülmektedir. Bu proje kapsamında din görevlilerimizce ulaşılan öğrencilerin tatil dönemlerini iyi bir şekilde değerlendirmek için 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında erkek öğrencilere yönelik "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” gerçekleştirdik” dedi.

Akabinde hafta boyunca yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüller ve kampa katılan tüm öğrenci ve öğreticilere de çeşitli hediyeler verildi.