12.07.2019

15 Temmuz Etkinlikleri Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ile Başladı

15 Temmuz 2016 tarihinde devletin birliği ve dirliğine karşı yapılan darbe girişimini bastırmak için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz için Kur’an ziyafeti programı gerçekleştirildi.

Merkez Hacı Sait camiinde, Cuma namazından önce gerçekleştirilen programda din görevlilerimiz tarafından okunan aşrı şerifler büyük bir sükunetle dinlendi. Getirilen tekbir ve salavatlara cemaat eşlik etti.

Akabinde kürsüye çıkan il müftümüz Faruk Gürbüz “bundan üç yıl önce memleketimizde kutsal değerlerimizi istismar ederek insanlarımızı şehit edecek ve yaralayacak kadar   gözleri kararmış insanlardan oluşan suç şebekesi devletin birliğine ve dirliğine kast ederek kalkışma gerçekleştirdi.  Bu kalkışmayı bastırmak için canlarını seve seve feda eden ve bu uğurda yaralanan vatandaşlarımızı anmak ve onları hatırlamak için Kur’an ziyafeti programı gerçekleştirdik. Aynı gayeyle düzenlenecek başka etkinliklerimiz de olacaktır. Etkinliklerimize ailece katılmanızı bekliyoruz ve Allah’u Teala böylesi karanlık günleri bir daha göstermesin” dedi.

Okunan aşr-ı şeriflerin sevabını şehitlerimizin ruhlarına bağışlayan il müftümüz Gürbüz yaptığı duygulu dua ile programı sona erdirdi.