11.07.2019

Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Anlatıldı

Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Anlatıldı.

Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonunun geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla müftülük personelleri ile tanıtım ve teşvik toplantısı yapıldı.

Program Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan il müftümüz Faruk Gürbüz organizasyonunun önemine vurgu yaparak görevlilere özetle şöyle dedi; “Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen Vekalet Yoluyla  Kurban organizasyonunun amacı geniş halk kitlelerine usulüne uygun anlatılırsa başarıya ulaşması mümkün olabilecektir. Bunun için en büyük görev bizlere düşmektedir.  Vaaz ve hutbelerde,  ev ziyaretlerinde,  taziye ile düğün gibi merasimlerde güzel bir dille konuyu halka anlatırsak, vekalet verilen kurban etlerinden kimlerin faydalandırılacağı konusunda bilgilendirmede bulunursak belirlenen hedef ve sayıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum. “

"Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" konulu sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Başkanlık vaizi Mehmet Fatih Tunç yaptığı sunumda; vekalet kurban programının amacını anlattıktan sonra kurban fiyatlarının belirlenmesinden etlerinin dağıtımına kadar geçen süreçte yapılan faaliyetleri, işbirliği yapılan kurumları ve alınan geri dönüşümler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Programa il müftümüz Faruk Gürbüz, müftü yardımcısı Osman Doğan, şube müdürleri, vaizler, büro personelleri ile cami ve kur’an kursu görevlileri katıldı.

Konu ile ilgili önerilerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.