08.07.2019

Ezanda Bölge Birincisi Van’dan

Ezan Okumanın Bölge Birincisi Van’dan

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Hakkari ilinde yapıldı.

Hakkari ili Merkez Hacı Sait camiinde gerçekleştirilen ve Vali Yardımcısı Cüneyt Epçim, Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya ile kalabalık bir vatandaş gurubu tarafından izlenen Ezanı  Güzel Okuma Yarışması bölge finaline, Hakkari, Van, Siirt, Şırnak, Iğdır, Bitlis, Bingöl ve Muş illerinden din görevlileri katıldı.

Jüri heyetine başkanlık eden il müftümüz Faruk Gürbüz yarışma kurallarını hatırlattıktan sonra yaptığı kısa konuşmada “Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler tertiplediğini, Ezanı Güzel okuma yarışmasının da bunlardan biri olduğunu, bu vesileyle bölge illerinden gelen yarışmacılara ev sahipliği yapmanın hazzını yaşadığını belirtti. İllerden gelen görevlilerin tümünün kendi illerinin birincileri olması hasebiyle yarışmanın zevkli ve çekişmeli geçeceğine ve gönüllere hitap ederek okunacak ezanlar arasından bölge birincisini seçmenin zor olacağına inandığını, fakat bir sıralama yapmak zorunluluğu olduğunu” belirttikten sonra yarışmacılara başarılar diledi.

Yapılan yarışma sonunda Van ilinden yarışmaya katılan Ferit Solmaz bölge birincisi olarak Türkiye finalinde bölgemizi temsil etmeye hak kazandı. Hakkari adına yarışan Yasin Sönmez’in ikinci, Iğdır ili adına yarışan Ziya Çakmaz’ın üçüncü olduğu müsabaka, yarışmacıların tamamına verilen hediyelerin ardından sona erdi.