25.03.2024

Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlerinden Mahmut Bektaş ilimiz ve ilçelerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Ramazan ayında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla tertip edilen “Ramazan Ayı Özel İrşat Programı” kapsamında görevlendirilen Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş, evvela İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nu ziyaret ederek İl Müftülüğünce yürütülen faaliyetler hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

Hakkari merkez Ulu Cami’inde öğle ve yatsı namazları öncesi cemaate hitap eden Vaiz Bektaş, Cuma günü aynı camide merkezi vaaz sisteminde cuma vaazı yaptı. Aynı gün merkez Ahmed-i Hani Erkek ve Hatice - Ömer Utlu Kız Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Çukurca ilçesine geçti.

Çukurca ilçe Müftüsü Mahmut Durmuş’u makamında ziyaret eden Bektaş, ilçede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Akabinde ikindi namazı sonrası ve yatsı namazı öncesi merkez Emirşaban Cami’inde vaaz yaptı. Teravih namazını burada kıldıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Yüksekova ilçesine geçen Başkanlık Vaizi Bektaş, ilk olarak İlçe Müftüsü Mahmut Sevük’ten Müftülük çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğle ve Yatsı namazları öncesinde merkez İhsaniye Cami’inde cemaate hitap ettikten sonra Diyanet Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorun ve taleplerini dinledi. Akabinde ilçenin kanaat önderlerinden birine konuk olan Vaiz Bektaş, yaptığı esnaf ziyareti ile programını tamamladı.

“Ramazan ve Ahiret Bilinci” temasının işlendiği vaaz ve diğer programlarda ilçe Müftüleri Vaiz Bektaş’a eşlik ettiler.