14.03.2024

Ramazan ayının hikmet ve bereketi Hakkari’yi sardı

Ramazan ayının hikmet ve bereketi Hakkari merkez ve ilçeleri ile belde ve köyleri sardı.

Ramazan ayının manevi ikliminden faydalanmak isteyen vatandaşlar ibadet yerlerini doldurdukları gibi yardımlaşma ve dayanışmadan da geri kalmıyorlar.

Ramazan ayının başlangıcı ile ilgili görüşleri dile getiren İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Pandemi sürecinden sonra ibadet yerlerinin yeniden normale döndüğüne ve bu yılki Ramazan ayının hikmet ve bereketinin her halükarda kendini gösterdiğine şahit oluyoruz.” dedi.

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan bu ayı Yüce Allah’ın (c.c.) emri ve Hz. Peygamberin (s.a.v.) uygulamaları doğrultusunda geçirmek, hepimizin kurtuluşuna vesile olacaktır.” sözleriyle açıklamalarına devam eden İl Müftü Fakirullahoğlu şu ifadelerde bulundu.

Camiler cemaatle dolup taşıyor.

"Ramazan ayı dolaysıyla ibadet yerleri beklenenin üstünde cemaatle dolmaktadır. Merkez, ilçe, belde ve köylerde bulunan bütün camilerde vakit namazları ile teravih ve hatimle teravih kılmak, öğle ve yatsı vaktinden önce yapılan vaazları dinlemek üzere çok sayıda bayan, genç ve çocuğun camilerde yer alması memnuniyet vericidir. Ramazan ayının başlangıcından bugüne cemaatte azalma olmadığı gibi her gün biraz daha arttığını memnuniyetle müşahede etmekteyiz."

İnfak, yardımlaşma ve dayanışma duygusu gelişti.

"Bu Ramazan’da infak, yardımlaşma ve dayanışma duygularının bundan önceki yıllarda olmadığı kadar geliştiğine şahit oluyoruz. Hayırsever vatandaşların fakir ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapmanın yanında aile ziyaretleri yaparak destek olmaya, sıkıntılarına çareler bulmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu da varlıklı aileler ile muhtaç aileler arısında manevi bağları güçlendirmektedir."

Mukabelelere katılım arttı.

"Özellikle ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarının açılması Kur’an-ı Kerim okuyanların sayısında büyük bir artışa sebep oldu. Bu durum cami ve Kur’an Kurslarında okunan mukabelelere katılımı arttırdı. Özellikle bayan ve genç kardeşlerimizin mukabelelere olan ilgisi her türlü tekdire şayandır."

İl Müftüsü Fakirullahoğlu şu çağrı ile konuşmasını tamamladı.

"Rahmetine kavuşup, mağfiretini istediğimiz ve nihayetinde cehennem ateşinden kurtulmamıza vesile olacağına canı gönülden inandığımız Ramazan ayını ibadet ve itaatle geçirelim. Yanı başımızda bulunan fakir ve muhtaçları gözetelim. Onların iftarlarına konuk olduğumuz gibi iftarlarımıza da davet edelim. İnfak duygusunu geliştirelim. Yediklerimizin değil verdiklerimizin kurtuluşumuza vesile olacağını unutmayalım. Helalin hesabı, haramın da azabının olduğunu bilelim. Çocuk ve gençlerimizi ihmal etmeyelim. Onlara ibadet, cami ve cemaat bilinci aşılayalım. Bu ayda gösterdiğimiz hassasiyeti ömrümüzün sonuna kadar gösterelim."

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının İslam aleminin birlik ve beraberliği ile başta Filistin halkı ve diğer mazlum müslüman halkların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim.