07.03.2024

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bayanlara yönelik program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Kadın annedir, kız kardeştir, eştir. Hiçbir din, dinimiz İslam kadar kadına değer vermemiştir. Yüce Allah kendisi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’den sonra anne ve babaya itaati farz kılmıştır. Kadın Yüce Allah’ın en çok değer verdiği yaratılmışların başında gelir. Allah’u teala hiçbir erkeğe nasip etmediği durumları bayanlara nasip etmiştir. Geleceğimizin bayanların eliyle yeniden şekilleneceğine inanıyorum. Çocuklarımızı modern çağın kötülüklerinden koruyacak annelerdir. Bir çocuğu inşa eden, yetiştiren annedir. Toplumu inşa edecek olan da annedir. Anne, Yüce Allah’ın belirlemiş olduğu şekliyle bir hayat yaşar ve kendisini var eden yaratanına karşı sorumluluklarını yerine getirir ise asr-ı saadet dönemi yeniden inşa edilecektir.” dedi.

Akabinde 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri ilahi söyleyip şiir okudular.

Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı ve Engelliler Koordinatörü Dr. Sema Çakır vermiş olduğu “Savaş, Göç ve Kadın” konulu konferansta; “En büyük savaşı nefsimiz ve ailelerimizi çökerten durumlar ile çevremizi saran kötülüklere karşı vermeliyiz. Bunu yaptıktan sonra da dinimizin emir ve yasaklarına sımsıkı sarılıp asr-ı saadet dönemini andıran yaşantıya yeniden göç etmemiz gerekir.” İfadelerinde bulundu.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun plaket ve hediye takdiminden sonra program sona erdi.

Programa İl Müftüsü Fakirullahoğlu’nun yanı sıra Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda bayan katıldı.