30.05.2023

Vekaletle kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Hakkari İl Müftülüğü ve TDV Hakkari Şubesi işbirliği ile “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Merkez Ulu Cami’inde din görevlilerine yönelik düzenlenen toplantı, Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; "Paylaşmak ve infak dinimiz İslam’ın en önemli gereklerindendir. Paylaşmak ve infak toplumların huzurlu ve mutlu olmalarında önemli bir yer tutar. Bu vesileyle önümüzdeki Kurban Bayramında yurt içi ve yurt dışında bulunan fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasını vatandaşlarımıza tanıtmanızı ve katılımı arttırmak için her türlü özveride bulunmanızı istirham ediyorum.” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık; “Bilindiği gibi ülkemiz bu yıl yaklaşık 13 milyon insanın etkilendiği büyük bir deprem felaketi yaşadı. Yıkım ve acı tarif edilemeyecek derecede büyük oldu. Aziz milletimiz depremin ilk anından itibaren kardeşlerinin acılarını hafifletmek için elinden gelen gayreti gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Önümüzdeki Kurban Bayramında kesilecek kurbanların vekaletini alıp deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırmak ve dayanışma duygularımızı göstermek önem arz etmektedir. Bu vesileyle vekaletle kurban ibadetinin önemini bütün Hakkarili kardeşlerimize anlatalım. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'deki kardeşlerinden kurban eti bekleyen başka ülkelerdeki dindaşlarımızı da unutmayacağız. Onların dualarından mahrum olmamak için vekaletle kurban organizasyonunun tanıtımına gereken önemi verelim. Bu konuda yapacağınız çalışmalarınızda başarılar dilerim.” ifadelerinde bulundu.

Toplantı karşılıklı görüş alış verişinin ardından sona erdi.