17.05.2023

İl Müftüsü Fakirullahoğlu’dan bir dizi etkinlik

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde program dahilinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, programına Yüksekova İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek başladı. İlçe Müftü Vekili Kazım Şin’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra 2023 yılı hac organizasyonunda Yüksekova İlçesinden hacca gidecek vatandaşlara yönelik Merkez İhsaniye Cami’inde düzenlenen Hac Hazırlık Kursunda hacı adayları ile bir araya gelerek hac öncesi esnası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Akabinde Şemdinli İlçesine geçen Müftü Fakirullahoğlu ilçe Müftüleri ile toplantı yaptıktan sonra Seyit Taha Erkek Yatılı ve Hz. Aişe Kız Yatılı Kur’an Kurslarında öğrencilerle buluştu. Kursların yönetici, öğretici ve öğrencilerinin sorun ve önerilerini dinledi.

Programına, Kadir Gecesi’nde yatsı namazını eda ederken secdede vefat eden Hz. Aişe Kız Kur’an Kursu İhtiyaç odaklı öğrencisi Kevser Sevda Özer’in Aşağı Kayalar köyündeki ailesine taziye ziyareti ile devam eden Fakirullahoğlu; Çalışkanlar Köyünde yapımı sürdürülen yatılı Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akabinde Günyazı Köyü Kur’an Kursu’nda arapça ilim tahsil eden öğrencileri ziyaret eden Müftü Fakirullahoğlu programını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Program boyunca Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin ve Çukurca İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’a eşlik ettiler.