12.05.2022

İl Müftüsü Fakirullahoğlu ; ‘Hz. Peygamber (sav) engellilere özel şefkat gösterirdi’ dedi.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Engelliler Haftası dolaysıyla Bedensel Engelliler Derneği Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen ziyarette İl Müftüsü Fakirullahoğlu ve beraberindeki heyeti, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ile engelli vatandaşlarlar karşıladı.

Koordinasyon merkezinde engellilerin sorunlarını dinleyen Müftü Fakirullahoğlu, “bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engellilerin yanında olacaklarını” ifade etti.

İnsanda bulunan bedensel ve zihinsel engellerin kusur olmadığını ifade eden Fakirullahoğlu, “dinimizin engellilere büyük önem atfettiğini, İslam’ın ilk dönemlerinde de özürlü sahabelerin olduğunu, onlara pozitif ayrımcılık uygulandığını, Peygamber efendimizin engelli sahabelerle şakalaştığını, onlara özel şefkat ve ilgi gösterdiğini.” söyledi.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.