12.05.2022

Kur’an bülbülleri yarıştı

2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Hakkari il ve ilçe müftülüklerinde çalışan din görevlileri, “Hafızlık” ve “Yüzünden Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” il finalinde yarıştı.

Katılımcı din görevlilerinin kıyasıya yarıştığı müsabakalar Merkez Hacı Sait Camiinde düzenlendi.

Jüri heyeti değerlendirmesi sonunda, “Hafızlık” kategorisinde Hakkari ili merkez Hacı Sait Camii Müezzin-Kayyımı Mahmut Kaya il birincisi olarak bölge finalinin yapılacağı Van ilinde ilimizi temsil etme hakkı elde etti.

Yüzünden Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında ise Yüksekova ilçesi Karlı Köyü Fakı Şeyh Camii 4/B sözleşmeli İmam-Hatibi Cihan Çakır il birincisi olarak Bingöl ilinde yapılacak bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonunda katılımcılara hitap eden jüri heyeti başkanı İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu “Yarışmalara katılan görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bölge finalinde ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Yarışmaların kaybedeni olmaz, katılan herkes kazanır. Bu vesileyle görevlilerimizin bu tip yarışmalara katılarak kendilerini geliştirmeleri, mesleki bilgi ve tecrübelerini arttırmaları gerekir diye düşünüyorum.” dedi.