20.10.2021

Abdulkerim Yaşar; “Vefa, Kişinin Verdiği Söze Sadık Kalmasıdır.” dedi

2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası dolaysıyla İl Müftülüğü’nce konferans programı düzenlendi.

Programa Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, İl Müftü Vekili M. Ali Yiğit, kurum müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit’in açış konuşması ile devam etti.

Müftü Vekili Yiğit konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. Vefa, hak sahibine hakkını vermektir. Şükrederek nimetin kadrini bilmektir. İnsanın Rabbine, Peygamberine, ailesine ve çevresine değer vermesidir. Mevlid-i Nebi haftasının Hz. Peygamberi (s.a.v) daha iyi anlamaya ve ona olan vefamızı göstermeye vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Programın hazırlanmasına destek veren başta Hakkari Valisi Sayın İdris Akbıyık olmak üzere diğer kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu sinevizyon gösteriminin ardından TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulkerim Yaşar “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans vermek üzere kürsüye geldi.

Yaşar verdiği konferansta özetle; Vefa, kişinin varlık alemindeki yerini ve varlığını idrak etmesidir. Verdiği söze sadık kalmasıdır. Verdiği sözün idrakinde olmayan kişi değerini kaybeder. Her konuda olduğu gibi ahde vefanın da en güzel örneği olan Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şerifte emin insanı tarif ederken ‘Kişinin elinden ve dilinden emin olduğu kişi’ olarak tanımlamaktadır. Vefanın en güzeli aile ortamında başlar. Kişinin anne ve babasının duasını alması vefadır. Özü ve sözünün bir olması vefadır. Doğayı koruması,dağları, nehirleri, şehirleri temiz tutması vefadır. Şükrederek nimetin kadrini bilmesi vefadır. dedi

Günümüzde insanoğlunun doğaya olan vefasızlığının sonuçlarını yaşadığımızı belirten Yaşar, Rabbine bağlı olmak, Kur’an-ı Kerim’i yaşamak, Peygamberini (s.a.v.) tanımak ve yaşantısını örnek almak en güzel vefadır. sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Mevlit ve ilahi dinletisinin ardından Camiler ve din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma” yarışmalarında il birincisi olarak bölge finalinde ilimizi temsil eden din görevlileri ile “Ahilik ve Helal Bilinci” temalı ortaokullar arası resim yarışması ve Mevlid-i Nebi Haftası dolaysıyla ilk, orta ve liseler arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üç dereceyi alan öğrencilere ödülleri verildi.

Program çıkışı katılımcıların tamamına dini konulu kitaplar hediye edildi.