19.10.2021

İl Müftü Vekili Yiğit : “Yarışmalara Katılan Her Öğrenci Gönlümüzün Birincisidir” Dedi.

2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim ve öğretim gören öğrenciler arasında şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.

Peygamber Efendimizi (s.a.v.) daha iyi tanımak, anmak, anlamak ve hayatımızı O’nunla anlamlandırmak, gönüllerdeki sevgisini canlı tutmak, inşa ettiği vefa toplumunun temel dinamiklerini ortaya koymak, vefa, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasına ve dini duyarlılığın artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmaları için öğrenciler tarafından sunulan eserler komisyon tarafından titizlikle incelendi.

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit başkanlığında, alanında uzman kişilerden oluşturulan komisyon tarafından yapılan değerlendirme neticesinde lise düzeyi şiir yarışmasında Hakkari Anadolu Lisesi öğrencisi Zilan Ölmez birinci, Hakkari Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Sevgi Adıyaman ikinci, Hakkari Anadolu Lisesi öğrencisi Berivan Tunç ise üçüncü oldu. Lise düzeyi kompozisyon yarışmasında Hakkari Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ümmü Gülsüm Temelli’nin eseri birinciliğe, Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülten Akar’ın eseri ikinciliğe, aynı okul öğrencisi Kevser Taş’ın eseri ise üçüncülüğe layık görüldü.

Hakkari Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Zelal Kaya’nın birinci olduğu Ortaokul düzeyi şiir yarışmasında, aynı okul öğrencisi Tuğra Kağan Çalık ikinci, Hakkari 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Harun Reşit Çiftçi ise üçüncü oldu. Kompozisyon yarışmasında ise Hakkari Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Aynur Özer birinci, Hakkari 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Cemre Er ikinci, aynı okul öğrencisi Gülcan Kurt ise üçüncü oldu.

Değerlendirme sonunda açıklama yapan İl Müftü Vekili Yiğit; “Peygamber efendimizin (s.a.v) doğumunun sene-i devriyesi dolaysıyla ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarına kardeşlerimizin gösterdiği yoğun ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Sunulan her eser ufuk açıcı kalitedeydi. Her kategorinin ilk üç eserini seçmek zorunda olsak da, yarışmalara katılan her öğrenci gönlümüzün birincisidir. Yarışmalarda derece alan / almayan bütün öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını Yüce Allah’tan diliyorum.” ifadelerinde bulundu.