07.10.2021

İl Müftülüğü’nce Konferans Programı Düzenlendi.

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Merkez Ulu Camisinde konferans programı düzenlendi.

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşların ilgi gösterdiği konferans programı Merkez Ulu Camisi İmam-Hatibi Murat Özatak’ın okuduğu aşr-ı şerif ile başladı.

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit’in kısa konuşmalarından sonra Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mahsum Arslan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans verdi.

Akabinde, hafta münasebetiyle daha önce yapılan bilgi yarışmasında il birincisi olan Hakkari Merkez Yeni Medrese Camii İmam-Hatibi Cindi Demir üç çeyrek, ikinci olan Merkez Halilurrahman Kur’an Kursu Öğreticisi Burhan Akdoğan iki çeyrek ve üçüncü olan Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü Yukarı Yiğitler Camii 4/B sözleşmeli imam-hatibi Azat Camiye bir çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Ödül törenini müteakip program sona erdi.