09.09.2021

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit : “Hizmeti Kurs Binaları İle Sınırlı Tutmayalım.” Dedi.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Kur’an kursu öğreticilerine yönelik Kur’an kursu uygulama esaslarının anlatıldığı seminer düzenlendi.

Merkez Hacı Sait Camii Toplantı Salonunda yapılan ve kadrolu ile geçici Kur’an kursu öğreticilerinin katıldığı seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek seminerin açılış konuşmasına başlayan İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit öğreticilere, “Hizmeti kurs binaları ile sınırlı tutmayalım. Ev ev dolaşarak dinimizi halkımıza anlatma gayreti içinde olalım. Peygamber efendimizin ‘İçinde Kur’an-ı Kerim okunmayan evlerin harabeye benzetildiği’ ve ‘en hayırlı kişilerin Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğreten kişiler olduğunu’ ifade eden hadis-i şerifleri ışığında vatandaşları Kur’an kurslarına kayıt olmaya davet edelim. Eğitim ve öğretimde iletişim ve sosyal medya kanallarından faydalanmaya gayret gösterelim. Zamanı en güzel şekilde değerlendirelim.. Planlı ve programlı olalım. Başkanlığımızın uygulanmasını isteği müfredatı harfiyen uygulayalım. Giyim – kuşamımız, hal ve hareketlerimiz ile topluma örnek olmaya çalışalım. Görevden kaçmayalım. Kendi menfaatimizi değil toplumun menfaatini düşünelim.” tavsiyelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından Şube Müdürü Mikail Polat öğreticilere 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Kur’an Kursları uygulama esaslarını anlattı.

Seminer karşılıklı görüş alış-verişinden sonra sona erdi.