07.09.2021

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit Ziyaretlerine Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi nedeniyle İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaretlere devam ediyor.

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit ve Şube Müdürü Mikail Polat "2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan ve Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin’i makamlarında ziyaret ederek “Ahilik Haftası”nı kutladı.

Müftü Vekili Yiğit, ziyaretlerde “Türklerin Anadolu’ya yerleşmelerinde, yerleşik hayata ve aşiret hayatından millet hayatına geçmelerinde; şehir hayatına intibaklarında, iş ve aş sahibi, üretici, eğitimli insan olmalarında, meslek edinmelerinde, İslâmi bir hayat nizamı oluşturmalarında; edebi, mimari, zirai, iktisadi, sosyal güvenlik ve eğitim sistemlerini meydana getirmelerinde şüphesiz ki ahiliğin büyük etkisi olmuştur.” dedi. Ahilik geleneğini ilimizde yerleştirmenin ve helal kazanç sağlamak için uğraş vermenin önemine değinen Yiğit, kurum müdürü ile oda başkanlarına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Kurum Müdürü Çiftçi ile oda başkanları Arslan ve Tekin yapılan ziyaret ve hediye edilen kitaplar nedeniyle memnuniyetlerini dile getirerek Müftü Vekili Yiğit'e teşekkür ettiler.