03.09.2021

Müftü Vekili Mikail Polat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti.

İl Müftü Vekili Mikail Polat ile Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit beraberindeki heyetle "2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret ederek oda başkanı Servet Taş şahsında esnafın “Ahilik Haftası”nı kutladı.

Ziyaret çerçevesinde İl Müftü Vekili Mikail Polat; “Temelde Kur'an’a ve Hz. Peygamber (s.a.s)' in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatan kılınması, Osmanlı Devletinin kurulması ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahîlik teşkilatının üstün ahlâkî değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi kurucusu, esnaf ve sanatkârlar zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evrân-ı Velî'nin anılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi nedeniyle, Ahilik Haftası hakkında görüş alış – verişinde bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini” ifade etti.

Oda başkanı Taş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Müftü Vekili Polat ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Yapılan ziyarette oda başkanına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi.