31.08.2021

Öğrenciler Kur’an-ı Kerimi En Güzel Okumak İçin Yarıştı.

İlimiz ve ilçelerinde hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması il finali yapıldı.

İlçe elemelerinde birinci olan öğrencilerin katıldığı il finali yarışması ilimiz merkez Ahmed-i Hani Kur’an Kursunda yapıldı.

Jüri heyeti başkanı ve il müftü vekili Mikail Polat’ın yarışma kurallarını hatırlatması ve başarı dileklerini ifade etmesinin ardından yarışmaya geçildi.

Erkekler kategorisinde Hakkari ili merkez Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğrencisi Abdulvahit Fırat’ın il birincisi olduğu yarışmanın kızlar kategorisinde ise Şemdinli ilçesi Ebu Eyyubel Ensari Kız Kur’an Kursu öğrencisi Şirin Demir il birincisi olarak Malatya ilinde yapılacak bölge finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandılar.

Yarışma sonunda il birincisi olan erkek ve kız öğrencileri tebrik eden İl Müftü Vekili Polat, aynı başarıyı bölge finalinde de göstermeleri temennisinde bulundu.