18.08.2021

İl Müftülüğü Vatandaşlara Aşure Dağıttı.

Muharrem ayı dolaysıyla İl Müftülüğünce Merkez Ulu camisinde aşure aşı etkiliği düzenlendi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın kazanların başına geçerek kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıttığı etkinlikte il Müftü Vekili Mehmet Arif Çiftçi ve Müftülük personelleri hazir bulundular.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Çiftçi; “Muharrem ayı müslümanlar için, içinde önemli olayları barındıran müstesna bir zaman dilimidir. İslam tarihinin en acı olaylarından biri olan Kerbela olayı bu ay içinde gerçekleşmiştir. Sevgili Peygamberimizin zulme boyun eğmeyen, adalet ve doğruluktan ödün vermeyen sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’ten fazla insanın şehit edilmesi bu ayı bir matem ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür.

Muharrem Ayı matem ayı olmanın yanında içinde barındırdığı Aşure Günü, paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gündür. Bu vesileyle gerçekleştirdiğimiz aşure günü etkinliğine katkı veren başta Sayın Valimiz İdris Akbıyık bey efendiye ve maddi manevi katkı sunan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

Etkinlikte yaklaşık 1000 kişiye aşure ikramında bulunuldu.