27.07.2021

TDV 1000 Aileye Kurban Eti Dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı 1000 Aileye Kurban Eti Dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Hakkari'de bin aileye kurban eti dağıttı.

Hayırsever vatandaşların kurban için bağışladığı 161 küçük baş hayvanın kesimi, İl Müftülüğü heyeti gözetiminde Pehlivan Mahallesinde bulunan Belediye Başkanlığına ait mezbahada yapıldı.

Kesildikten sonra poşetlere konulan kurban etleri, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olan müftülük personelleri tarafından ihtiyaç sahibi bin aileye bizzat evlerine gidilerek teslim edildi.

İl Müftü Vekili Mikail Polat, haber koordinatörümüze, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nca yürütülen vekaletle kurban kesim organizasyonu çerçevesinde kesimi yapılan kurban etlerini daha önce tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere teslim ettiklerini” söyledi.

Hakkari merkezi ve ilçelerde 700 civarında kurbanın kesildiğini belirten Polat,

"Kurban bağışında bulunan hayırsever vatandaşlarımız sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere bu etleri gönderiyoruz. Allah verdikleri kurbanların hayrını kabul etsin. İl merkezinde ekibimizle beraber kestirdiğimiz 161 kurban etini parçalayarak önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere görevlilerimiz vasıtasıyla ulaştırdık. Güzel bir organizasyon, güzel bir ibadet. Organizasyonda emeği geçen personel ve bağışçılara teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." sözleriyle konuşmasını tamamladı.