18.06.2021

Haziran Ayı Aylık Mutad Toplantısı Yapıldı.

Geçen ayın değerlendirilmesi i ile gelecek ayda yapılacak faaliyetlerin konuşulduğu toplantı çevrim içi düzenlendi.

Toplantıda din görevlileri ile büro personellerine hitap eden İl Müftü Vekili Mikail Polat; “Yaklaşık bir buçuk yıldır Covid-19 salgınının zor şartları altında sizlerle çevrim içi toplantılar yaparak, yeni gelişmeler ve faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme yapmaya çalışıyoruz. Yüce Allah bir an önce bu salgından bizleri kurtarsın. Sağlıklı ve mutlu günlere ulaşmayı hepimize nasip etsin.” sözleriyle konuşmasına başladı.

2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 Tarihleri Arasında Açılacaktır.

İl Müftü Vekili Polat konuşmasının devamında özetle; “2021 yılı Yaz Kur’an kursları 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tek dönem halinde yapılacaktır. Cami ve Kur’an kurslarımızda açılacak yaz kurslarına gelecek öğrencileri cami ve cemaate ısındıracak tutum ve davranışlar içerisinde olalım. Onlara mevzuat ve pandemi kuralları çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ile birlikte ibadet ve itikat konularını öğretelim. Gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmelerine katkı vermenin öncelikli sorumluluklarımız arasında olduğunu unutmayalım.

Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonunu Vatandaşlarımıza Anlatalım.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Vekalet verdikleri kurban etlerinin yurt içi ve yurt dışında bulunan en fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldığını hatırlatalım.

Bağımlılıkla Mücadeleye Devam Edelim.

Bağımlılıkla mücadelede üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirelim. Vatandaşlarımızın böyle tuzaklara düşmemesi için ön ayak olalım. Bu konuda gruplarımızda linkini paylaştığımız videoları izleyip, vatandaşlarımıza da izlettirelim.

AFAD Gönüllüsü Olalım.

Doğal afetlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi için AFAD gönüllüsü olalım. Görev mahallimizde AFAD bilinci oluşturmaya çalışalım. Afet öncesi hazırlıkları ve zarar, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları hakkında ilgili yerlerden bilgi alarak vatandaşlarımıza anlatalım.” ifadelerinde bulundu.

Din görevlileri ile büro personellerinin katıldığı çevrim içi toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.