10.06.2021

İl Müftü Vekili Mikail Polat: “Yarışmaların Kaybedeni Değil, Kazananı Olur” dedi.

İl Müftü Vekili Mikail Polat: “Yarışmaların Kaybedeni Değil, Kazananı Olur” Dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmalarının il finali yapıldı.

Bu kapsamında Merkez Hacı Sait Camiinde düzenlenen Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmaları sonunda il birincileri belli oldu.

İlçe elemeleri sonunda birinci olan din görevlilerine yönelik düzenlenen Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması il finalinde din görevlileri en güzel şekilde ezan okumak ve hutbe irad etmek için mücadele etti.

Yarışma komisyonu değerlendirmesi sonucu Ezanı Güzel Okuma kategorisinde, Yüksekova İlçesi Beşbulak Köyü camii İmam-Hatibi Yılmaz Altıntaş, Etkili Hutbe Sunumu dalında ise İlimiz Merkez Otluca Köyü Sarıkaya Camii İmam Hatibi Seyfullah Kaya birinciliğe layık görülerek bölge finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandılar.

Yarışma sonunda katılımcılara hitap eden İl Müftü Vekili Polat “Yarışmaya katılan bütün yarışmacılar ile jüri heyetine teşekkür ediyorum. Bizlere duygulu ve güzel dakikalar yaşatan yarışmacıların tamamı gönlümüzün birincisidir. Bu tip yarışmalara derece yapmaktan ziyade, yetişmemize ve yeni bilgiler edinmemize vesile olduğu için katılım sağlamak önemlidir. Zira yarışmaların kaybedeni değil, kazananı olur. Her yarışmaya hazırlandığımızda bilgi dağarcığımıza eklediğimiz yeni bilgiler, hitabet, diksiyon ve makamımıza kattığımız her bir yenilik bizim için birer kazanımdır. Yarışmalara bu gözle baktığımızda katılım sağlamanın önemi daha çok anlaşılacaktır. Bu vesileyle yarışmalarda birinci olan görevlilerimize bölge ve akabinde Türkiye finalinde başarılar dilerim” dedi.

Yarışmacılara yapılan ödül takdiminin ardından program sona erdi.