10.05.2021

Genç Hafızlardan Gençlere Kur’an-ı Kerim Ziyafeti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında genç hafızlar gençlere Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Kadir Gecesi münasebetiyle İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından çevrimiçi düzenlenen programa Türkiye geneli İmam Hatip Liseleri arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması birincisi Abdullah Arfat, Kur’an Kursları arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Güney Doğu Anadolu Bölge birincisi Ersel Demirel ve TRT1 Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması hafta birincisi Hamza Yanıç okuyucu olarak katıldı.

Çok sayıda genç ve din görevlisi tarafından takip edilen Kur’an-ı Kerim ziyafetinde aşr-ı şerifler arasında Mevlid-i Şerif okundu ilahiler söylendi.

Program vesilesiyle, geçenin feyiz ve bereketi ile mana ve önemi hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftü Vekili Mikail Polat, "Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı bu mübarek gecede bizlerle olan okuyucu hafız kardeşlerime ve programımıza iştirak eden bütün katılımcılara teşekkür ederim. Gecenin birlik ve beraberliğimizin devamına, Covid salgını ile diğer hastalık ve musibetlerin hayatımızdan çıkmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Program Müftü Vekili Polat tarafından yapılan dua ile sona erdi.