09.04.2021

İl Müftüsü Gürbüz din Görevlilerine : “Ramazan Ayının Farklılığını Cemaate Hissettirin” dedi

İl Müftüsü Gürbüz Din Görevlilerine : “Ramazan Ayının Farklılığını Cemaate Hissettirin” dedi

İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve Şube Müdürü Mikail Polat Ramazan ayı dolaysıyla belde ve köy camilerinde görev yapan din görevlileri ile bir araya geliyor.

Müftü Gürbüz; pandemi sürecinde belirli bir mekanda toplanmanın mümkün olmaması ve kapsama alanı dışında bulunanların çevrim içi toplantılara katılamaması nedeniyle, özellikle belde, köy ve mezralarda birbirine yakın camilerde görev yapan din görevlilerinden oluşan guruplarla, belirlenen merkezlerde covid 19 tedbirleri kapsamında Ramazan ayına hazırlık gayesiyle bir araya gelerek daha güzel bir hizmet için istişareler yapıyor.

İl Müftüsü Gürbüz yaptığı toplantılarda ; "Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen “Şifa ayı Ramazan” teması kapsamında pandemi tedbirlerine riayet edilerek programlar düzenlemelerini, camilerde temizlik ve dezenfekte işine her zamankinden daha fazla önem vermelerini, bayanlar için ibadet yapılabilecek hijyenik alanlar oluşturmalarını, çocuk ve gençleri camiye ısındıracak tutum ve davranış içinde olmalarını, namazlarda tadili erkana riayet etmelerini ve Ramazan ayının diğer aylardan farklı olduğunu cemaate hissettirmelerini" cami görevlilerinden istiyor.

Ayrıca; camide cemaate katılacak vatandaşların kendi seccadelerini getirip maske takmaları, sosyal mesafeyi korumaları, musafaha, tokalaşma ve kucaklaşma yapmamaları, sokağa çıkma kısıtlaması olan veya hastalık belirtisi taşıyanların ibadetlerini evlerinde eda etmeleri, teravih namazlarını camilerde kılmamaları gibi konularda uyarıda bulunmanın gereğine işaret ediyor.

Toplantılar sonunda cami görevlilerinin karşılaştıkları sorunlar ile çözüm önerileri ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için alınması gereken tedbirler hakkında görüş alış-verişinde bulunuyor.