08.04.2021

İl Müftüsü Faruk Gürbüz İlçe Müftülüklerini Ziyaret Etti.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz Ramazan ayında icra edilecek faaliyetlerle ilgili görüş alış-verişinde bulunmak üzere İlçe Müftülüklerine ziyarette bulundu.

Çukurca, Derecik, Şemdinli ve Yüksekova İlçe Müftülüklerine yapılan ziyaretlerde İl Müftüsü Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen “Şifa Ayı Ramazan” teması kapsamında etkili ve verimli programların gerçekleştirilmesi için ilçe müftüleri ile istişare yaptı.

Bu kapsamda camilerde pandemi koşullarında, Başkanlığımızın 2021 yılı Ramazan ayı talimatı çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınması gerekliliğine işaret eden Müftü Gürbüz, toplumun dezavantajlı kesimleri ile çocuk, genç ve bayanlara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenmesi önemine vurgu yaptı.

Gürbüz, Covid 19 salgını nedeniyle devletin yetkili kurullarınca alınacak yeni tedbirlerin cami ve Kur’an kurslarımızda harfiyen uygulanması için gayret göstermelerini istedi.

Konuşmasının sonunda Ramazan Ayı ve Bayramının aziz milletimiz ve müslüman toplumuna hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan dileyen İl Müftüsü Gürbüz, naklen Karaman iline atanmış olmasından dolayı ziyaret ettiği ilçe Müftü ve Müftülük personelleriyle vedalaşarak sağlık, sıhhat ve başarı dolu bir hayat geçirmeleri temennisinde bulundu.

Ziyaretlerde, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’e Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin, Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, Derecik İlçe Müftüsü Erol Kılıç ve İl Müftülüğü Şube Müdürü Mikail Polat Eşlik etti.