09.02.2021

Devlet Hastanesinde Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti Başladı

Devlet Hastanesinde Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti Başladı.

Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Müftülüğümüzce manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulmaya başlandı.

Protokol çerçevesinde görevlendirilen Merkez Hacı İsmail Demirci Camii İmam-Hatibi Yüksel Demirkan’ın İlimiz Devlet Hastanesinde manevi danışmanlık ve rehberlik görevine başlaması sebebiyle İl Müftümüz Faruk Gürbüz ile Şube Müdürümüz Mikail Polat baştabiplik makamında Hastane Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Kara ve Uz. Dr. Ramazan Kaya ile bir araya geldi.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz görevlendirme dolaysıyla yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı ile Başkanlığımız arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetinin hastalarımızın iyileşme süreçlerine katkısı olacağı kanaatindeyim. Bu vesile ile yaptığımız görevlendirmenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

Konu ile ilgili konuşan Hastane Baş Hekimi Uz. Dr. Hüseyin Kara ise; “Hastaların iyileşme süreçlerine katkısı en fazla olan olgulardan biri hastaların moral ve motivasyonlarının iyi olmasıdır. Manevi danışman ve rehber olarak görevlendirilen hocamızın bu işi en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle yapılacak hizmetin hastalarımızın iyileşme süreçlerine katkı vermesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Karşılıklı görüş alış-verişinden sonra Devlet Hastanesinde manevi danışman ve rehber olarak görevlendirilen İmam-Hatip Yüksel Demirkan görevine başladı.