04.02.2021

İl Müftümüz Gençlik Koordinatörleri İle Toplantı Yaptı.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz; yüz yüze ve çevrim içi yaptığı toplantılarda, Başkanlığımızın “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında yürüttüğü faaliyetler görüşüldü.

Konuyla alakalı Yüksekova ilçe Müftülüğünde yüz yüze yapılan toplantıya il ve ilçe müftüleri ile gençlik koordinatörleri, çevrim içi yapılan toplantıya ise il ve ilçe müftülerinin yanı sıra sorumlu şube müdürleri, sorumlu şefler ve gençlik koordinatörleri katıldı.

Yapılan toplantılarda İl Müftümüz Gürbüz katılımcılara şu tavsiyelerde bulundu;

“Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerin inançlı, ahlaklı, kültürlü, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında faaliyetler yürüttüğümüz malumlarınızdır. Bu kapsamda pandemi öncesi okullarda etkinlikler düzenlemenin yanında her bir din görevlisine en az 10 genci emanet etmek suretiyle milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı vermenin gayreti içerisindeydik. Ancak, covid 19 virüsünün etkisinin devam ettiği bu günlerde yüz yüze görüşmenin imkansızlığından dolayı sosyal medya hesaplarımız ve çevrim içi toplantılarla, din görevlilerinin emanet aldıkları gençlerle iletişim sağlamanın zaruriyeti ortadadır.

Bu vesileyle; din görevlileri ile iletişim halinde olmanız, emanet aldıkları gençlerle yapacakları programları organize etmelerine destek vermeniz, gençlerin isimlerinin sisteme kayıt edilmesini sağlamanız, Başkanlığımızın gençlere yönelik olarak hazırladığı “Geçerken” dergisinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yönelik telkinlerde bulunmanız, çevrim içi toplantılar ile sosyal medya hesaplarımızdaki programlarımızdan bütün iletişim kanallarını kullanarak gençleri haberdar etmeniz büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Toplantılar dilek ve temennilerin alınmasından sonra sona erdi.