03.02.2021

Ağlayanla Ağlayan Değil, Ağlama Sebeplerini Ortadan Kaldıran Kişi Olalım.

İdlip’te yaşanan insanlık dramı mağdurlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı İlimiz Şubesince ilk etapta 30 konutun yapımı için çalışmalara başlandı.

Konuyla ilgili İl Müftüsü Faruk Gürbüz şu açıklamalarda bulundu.

“Bilindiği üzere İdlip’te insanlık dramı yaşanmaktadır. Evlerde bile durmanın zor olduğu bu soğuk kış günlerinde bez veya naylon çadırlarda yaşamak zorunda olan insanlarımızın mevcudiyeti, müslüman olarak bizleri düşünmeye ve imkanlarımız dahilinde gereğini yapmaya mecbur bırakmaktadır. Zira müslümanlar tek bir vücut gibidir, birinin ağrı ve sızısından diğer bütün müslümanlar rahatsızlık duymalı ve giderilmesi yönünde çareler arama gayreti içinde olmalıdırlar.

Merhametli insan ağlayanla ağlayan değil, ağlama sebeplerini ortadan kaldıran kişidir

Eğer dünyada açlar, susuzlar, mağdur hastalar, evsiz ve elbisesiz mazlumlar varsa kendisine insanım diyen herkes bunu yüreğinde hissetmelidir. Zira merhametli olan; ağlamak zorunda olan kişilerle ağlayan değil, O’nun ağlama sebeplerini ortadan kaldırmaya, göz yaşlarını silmeye ve dindirmeye çalışan kişidir.

30 konutun yapımı için çalışmalara başladık.

Bu vesileyle Suriye’nin İdlip kentinde bu soğuk kış günlerinde veya yazın kavurucu sıcağında çadırlarda veya diğer uygun olmayan ortamlarda yaşama mecburiyetinde olan kardeşlerimizin derdine bir nebze olsun çare olmak gayesiyle İl Müftülüğümüz ve Vakıf Şubemiz öncülüğünde, İlçe Müftülük ve Vakıf Şubeleri işbirliği ile ilk etapta 30 konutun yapımı için çalışmalara başladık. Allah’a şükürler olsun ki vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı kısa süre içinde kendini gösterdi.

Müftü Gürbüz Hakkari’lilere Çağrı yaptı.

İdlip’te ve dünyanın başka yerlerinde evsiz olan dindaşlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmak gayesiyle bütün vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını, empati kurmalarını ve yapılacak ev sayısının arttırılması için gayret göstermelerini beklemekteyiz. Bu gaye ile Vakıfbank Hakkari Şubesi nezdinde, Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi adına açılan TR95 0001 5001 5800 7293 5883 79 nolu hesaba gönüllerinden gelen meblağı yatırmak veya il ve ilçe vakıf şubelerimize başvurmak suretiyle yardımda bulunmalarını vatandaşlarımızdan talep etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.