22.01.2021

Engeller Hizmetlere Mani Değildir

İl Müftülüğümüz pandemi sürecinde sosyal medya hesapları ve çevrim içi toplantılarla hizmetlerini halkımıza ulaştırmaya devam ediyor.

Gerek personel toplantılarında ve gerekse diğer platformlarda, Covid 19 hastalığı devam ettiği müddet içerisinde sosyal medya hesaplarını takip etme ile çevrim içi toplantılar yapma ve katılım sağlamanın önemine değinen il Müftüsü Faruk Gürbüz haber koordinatörümüze şu açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü Gürbüz konuşmasına; “Pandemi öncesi, birbirinden uzak ve zor bir coğrafyada bulunan yerleşim yerlerimizdeki vatandaşlarımızın ayağına hizmetlerimizi ulaştırma gayreti içerisinde idik. Bayanlar, gençler, çocuklar, engelliler, yeni evlenen veya evlenecek olanlar ile halkımızın diğer kesimlerine yönelik cami içi ve cami dışında yapılan faaliyetlerimizin vatandaşlarımızda yarattığı memnuniyet mutluluğumuza vesile oluyordu.” sözleriyle başladı.

“Ancak, pandemi sürecinde vatandaşlarımızla aynı ortamda bulunma imkanından mahrum kaldık. Sosyal medya ve çevrim içi toplantılarla sesimizi halkımıza ulaştırmanın gayretine düştük. Allah’a şükürler olsun ki bu sayede oldukça yüksek bir sayıya ulaşma imkanımız oldu. ‘Engeller hizmetlere mani değildir’ şiarıyla sosyal medya hesaplarımız ve çevrim içi toplantılarla yapmaya başladığımız bayan, engelli, çocuk ve gençlerle buluşma faaliyetleri, pandemi sürecinde aile eğitimleri, yeni evlenen veya evlenecek olanlara yönelik evliliğe ilk adım seminerleri ve kadınlara yönelik hatim programları gibi alanlarda hizmetlerimiz aralıksız devam etmektedir.” diyerek konuşmasına devam etti. Müftü Gürbüz sözlerini şu cümlelerle tamamladı.

“Bu vesileyle vatandaşlarımızın sosyal medya hesaplarımızı takip etmeleri ile görevlilerimizce paylaşılacak linklerimizden çevrim içi toplantılarımıza katılmaları yönünde gayret göstermelerini istemekteyiz. Ayrıca ilan edildikten sonra müracaat gerektiren faaliyetlerimize katılım sağlamak için Müftülüğümüzün ilgili birimlerine başvurmalarını ve detaylı bilgi almalarını sayın halkımızdan talep etmekteyiz.“ dedi.