06.11.2020

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi münasebetiyle idrak edilen “Mevlid-i Nebi Haftası” kutlama etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüzce bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliklere Merkez Ulu camide düzenlenen Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programı ile başlandı. Programda il müftümüz Faruk Gürbüz günün mana ve önemine kısaca değindikten sonra haftanın teması olan “Hz. Peygamber ve Çocuk” konulu vaaz yaptı. Yapılan dua ve kılınan yatsı namazını müteakip program sona erdi.

Müftülüğümüzce oluşturulan ekipler Seyit Taha İmam Hatip Ortaokulu ile Yunus Emre İlk ve Orta okulunu ziyaret ederek yönetici, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler. Haftanın mana ve önemi ile Peygamber efendimizin çocuklara verdiği önemi anlatan ekiplerimiz öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundular.

Hafta boyunca bir çok cami ve kur’an kursumuzda programlar düzenlendi. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak katıldığı programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanında Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler söylendi, memleketimizin bekası ile birlik ve beraberliğimiz için dualar yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünün katkıları ile Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Müftümüz Faruk Gürbüz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Özel Harekat Şube Müdürü, Şube Müdürlerimiz ve öğrenciler katıldı. Kurs öğrencileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda seslendirilen ilahiler duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Bu güne kadar terörle mücadelede şehit olan emniyet mensuplarının aziz ruhları için öğrencilere daha önce okutturulan hatm-i şeriflerin duası şube müdürümüz Mikail Polat tarafından yapıldıktan sonra program sona erdi.

Ayrıca hafta boyunca sosyal medya etkin kullanılarak “Hz. Peygamber ve Çocuk” konulu programlar düzenlendi.