06.11.2020

İl Müftümüz Faruk Gürbüz Derecik İlçesinde Temaslarda Bulundu.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz beraberindeki heyetle ilimiz Derecik ilçesinde bir dizi temasta bulundu.

İlçe müftüleri ile yaptığı toplantıyla programına başlayan il müftümüz Gürbüz, pandemi döneminde yapılan ve yapılması gereken faaliyetler hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

Kaymakam Sayın Ahmet Özdemir’i ilçe müftüleri ile beraber makamında ziyaret eden müftü Gürbüz, Derecik Merkez Ulu camiinde kıldığı öğle namazından sonra hazır olan cemaate yönelik “Hz. Peygamber ve Çocuk” konulu kısa bir konuşma yaptı.

Akabinde Mevlana Halid Yatılı Kur’an Kursu’nda Arapça ve hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelen il müftümüz kurs yönetici ve öğreticilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle sohbet etti ve pandemi nenediyle yapılan uyarılara sıkıca uymalarını istedi.

Akabinde Şemdinli ilçesine geçen il müftümüz ve beraberindeki heyet ilçe müftülüğünü ziyaretin ardından akşam namazında Merkez Ulu camide cemaate covid 19 virüsünden korunma ile çocuklarımıza sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Sosyal mesafe ve maske kuralına tam olarak uyulan temaslarda Yüksekova ilçe müftüsü Şakir Şahin, Şemdinli ilçe müftüsü Rıdvan Şahin, Derecik ilçe müftü vekili Serdar Kılıç, şube müdürlerimiz Mikail Polat ve Bilal Beyter ile Şemdinli ilçe Müftülüğü şube müdürü Hakkı Demirel il müftümüz Faruk Gürbüz’e refakat ettiler.