21.08.2020

Merkez Ulu camii ibadete açıldı.

Cemaat kapasitesinin yetersiz ve şehrin mimari yapısına uyum sağlayacak estetik yapıdan uzak olması nedeniyle yıktırılan ve 2015 yılının Ekim ayında temeli atılıp inşaatına başlanan Merkez Ulu Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sosyal mesafe ve maske takma kuralının tam olarak uygulandığı törene Hakkari Valisi Sayın İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Tevik Kumbasar, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüksekova ilçe Müftüsü Şakir Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından caminin temelini atan dönemin Valisi Sayın Yakup Canpolat inşaatı devam ettiren sonraki Vali Sayın Cüneyit Orhan Toprak ve dönemin il müftüsü Mehmet Feysal Geylani ile hastalığı nedeniyle törene katılamayan il müftümüz Faruk Gürbüz’ün anıldığı program kesilen kurban eşliğinde yapılan dua ve Vali Sayın Akbıyık’ın kısa konuşmaları ile devam etti.

Vali Sayın Akbıyık konuşmalarına; "Selçuklu Mimarisinden esinlenerek yapılan ve aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet yapabileceği Ulu Cami açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek" başladı.

"Bu muazzam mekanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kente kazandırıldığını ve tamamlanması için büyük gayretler sarf edildiğini belirten Vali Akbıyık, her şehirde Ayasofya gibi sembol camiler olduğunu, Hakkari’mizin de sembol camisinin Ulu cami olacağına inandığını" söyleyerek konuşmasına devam etti.

Vali Akbıyık konuşmasını, "açılış vesilesiyle buraya gelen vatandaşlarımıza teşekkür eder, camimizin kentimize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve yapımında emeği geçen herkese saygılarımı sunarım” diyerek tamamladı.

Akabinde cami içinde il müftü vekili Mikail Polat tarafından yapılan dua ve Cuma namazının kılınmasıyla tören sona erdi.

Namaz sonrası vatandaşlarımız; böylesi güzel bir mabedin yapımında emeği geçen herkese şükranlarını arz ederek mutluluklarını dile getirdiler.