20.07.2020

İl Müftülüğü Vekaletle Kurban Bağış Standı Açtı

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İlimiz Şubesi, vatandaşların kurban bağışlarını Başkanlığımız ve Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla bağış standı açtı.

İl Müftülüğümüzce, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde sürdürülen 2020 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonunun daha geniş kitlelere ulaştırılması gayesi ile Çarşı merkezi ve Müftülük hizmet binası önünde açılan bağış standlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlenen kampanya kapsamında ilimiz merkez ve köyleri ile ilçelerde din görevlileriyle toplantılar yapılmakta, bilboardlara kampanyayı tanıtım afişleri asılmakta ve şehrin kalabalık bölgelerine standlar açılmaktadır.

Düzenlenen kampanyada vekaletle kurban kesim ücretlerinin yurt içinde,975,00 TL., yurt dışında ise 825,00 TL. olduğu, bu meblağın il ve ilçe Müftülüklerine başvurmak suretiyle makbuz mukabili verilebileceği gibi, https://bagıs.tdv.org internet adresinden online olarak da yatırılabileceği din görevlilerince vatandaşlarımıza bildirilmektedir.

Kesim vekaleti verilen kurban etlerinin gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında müslim – gayrı müslim farkı gözetilmeksizin fakir ve yardıma muhtaç aileler ile mazlumlara dağıtıldığı, bu vesileyle yurt dışında bir çok gayri müslimin hidayete erdiği halkımıza anlatılmaktadır.