17.07.2020

Vekaletle Kurban Kesim Tanıtım Toplantıları Devam Ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde sürdürülen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında Müftülüğümüzce yapılan tanıtım toplantılarına ilimiz Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde devam edildi.

Yapılan toplantılara İl Müftümüz Faruk Gürbüz, ilgili ilçe müftüleri ve ilçelerde görev yapan din görevlileri katıldı.

İl Müftümüz Gürbüz İlimiz Şemdinli ilçesinde din görevlilerine yönelik yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi. “Kurbanı Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz tanıtım toplantılarının ikincisini yapmak üzere aranızda olmanın mutluğunu yaşıyorum. Bilindiği üzere kurban yakınlaşma anlamındadır. Allah’a şükürler olsun ki Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı yıllardır halkımızın artan teveccühüyle vekaletle kurban kesim işine el atmış bulunmakta ve kurban kesim vekaletini veren vatandaşların emanetlerini yurt içi ve yurt dışındaki fakir ve muhtaç aileler ile mazlumlara ulaştırmak suretiyle gönül köprüleri kurmaya devam etmektedir.”

Bu kapsamda il ve ilçe müftülükleri olarak kampanyaya gerekli desteği sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Müftü Gürbüz;

“Hepimizin kampanyayı çevremize anlatma gibi bir görevi olmakla birlikte, niçin kurban vekaletlerimizi Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfına vermeliyiz sorusuna, inandırıcı ve duyurucu cevaplar verebilmeliyiz. Bunun için yıllardır gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında kurban etlerinin müslüm - gayri müslüm farkı gözetilmeden gerçek hak sahiplerine dağıtımı sırasında karşılaşılan memnuniyet ile bu vesileyle hidayete eren gayri müslümlerin durumları anlatılırsa kampanyaya olan desteğin daha da artacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle hepinizin gerek kendi yakınları ve gerekse çevresindeki diğer vatandaşlara ulaşmak suretiyle gerekli desteği sağlamanın gayretinde olacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Gerek Şemdinli ilçesinde İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün ve gerekse Yüksekova ilçesinde İlçe Müftüsü Şakir Şahin’in kampanya ile ilgili konuşmasından sonra söz alan, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Kısım Şefi Ahmet Karadeniz, 2019 yılında Tanzanya’da kurban eti dağıtımında görev yaparken ülkedeki halkın durumuyla ilgili edindiği izlenimleri, fakirlikle nasıl mücadele ettiklerini, bir kuru ekmek ile içecek suya ulaşmak için gösterdikleri gayreti, kurban etlerini aldıklarında verdikleri tepkiyi konu alan bir sunum yaptı.

Karşılıklı görüş alış-verişinde sonra Şemdinli ve Yüksekova ilçesindeki "Vekalet Kurbanı Tanıtım Toplantıları" sona erdi.