16.07.2020

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi

Hakkari Valiliği ile İl Müftülüğü organizesinde merkez Hacı Sait Camii bahçesinde 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i şerif okunması ve din görevlileri ile Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından okunan hatm-i şeriflerin duasının yapılmasıyla “Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinliklerinin startı verildi.

Sosyal mesafe ve maske takma kuralının tam olarak uygulandığı programa Valimiz Sayın İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salanın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim ziyafeti, mevlid-i şerifin okunması, ilahi dinletisi, İl Müftümüz Faruk Gürbüz’ün yaptığı hatim duası ile Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen ikramlardan sonra sona erdi.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz ve görevlilerimiz akşam saatlerinde Hakkari Valiliği önünde Valilik tarafından düzenlenen programa iştirak etti. Burada düzenlenen program din görevlilerimiz tarafından okunan salalar ile başlayıp, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile devam etti. Hakkari Valisi Sayın İdris Akbıyık’ın konuşmalarının ardından Müftülüğümüzce organize edilen ve Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı tarafından verilen “Eğitim ve Dini Hayatın Gelişmesine Engel Fetö” konulu konferansın ardından il müftümüz Gürbüz şehit ve gaziler ile ülkemizin bekası için dua ve niyazda bulundu.

Saat 00.13 ‘te il merkezi ile belde ve köylerdeki bütün camilerde eş zamanlı okunan salaların ardından Merkez Hacı Sait Camiinde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” ile etkinliklere devam edildi. Buradaki programa da Vali Sayın Akbıyık, askeri ve mülk-i erkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazdan sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara yapılan ikramın ardından program sona erdi.