03.07.2020

Vekaletle Kurban Kesim Tanıtım Toplantılarına Başlandı

Vekaletle Kurban Kesim Tanıtım Toplantılarına Başlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde sürdürülen 2020 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonunun daha geniş kitlelere ulaştırılması gayesiyle Müftülüğümüz görevlileri merkez Ulu camiinde ilk toplantısını yaptı.

Toplantıya il müftümüz Faruk Gürbüz, il müftü yardımcısı Osman Doğan, vaizler, şube müdürü, bazı büro personelleri ve  din görevlileri ile kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Toplantıda konuşan il müftümüz Faruk Gürbüz; “Kurbanın yakınlaşma anlamına geldiğini, insanları bir birine bağladığını, birbirlerinin dertleriyle dertlenmelerine vesile olduğunu, önceki yıllardan edindiğimiz tecrübelere göre özellikle yurtdışında müslüm - gayrı müslüm farkı gözetilmeden fakirlere dağıtılan kurban etlerinin bir çok kişinin hidayetine vesile olduğunu” söyledi.

Son iki üç yıldır ilimizde vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımızın sayısında ciddi artışların olduğunu belirten müftü Gürbüz, görevlilerimizden bu sayının 2020 yılında daha da arttırılabilmesi için, oluşturulacak ekiplerle mahalle ve köylerde tarama yapmak suretiyle, vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini  Türkiye Diyanet Vakfına vermeleri yönünde telkinde bulunmalarını istedi.

2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfınca kurban etlerini dağıtmak üzere Tanzanya’da görevlendirilen şef Ahmet Karadeniz’in edindiği izlenimlerin yer aldığı sunumun gösterimi   ile görüş ve önerilerin alınmasından sonra toplantı sona erdi.