16.07.2024

Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

İl Müftülüğünce; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin karşı karşıya kaldığı hain darbe girişimi neticesinde şehit düşen vatandaşlarımızın ruhları için merkez Ulu Cami’inde mevlit programı düzenlendi. Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, vali yardımcıları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program mevlit okunması, ilahi dinletisi ve İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun aziz şehitler ile gaziler için yaptığı duanın ardından sona erdi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu; Vali Ali Çelik ile birlikte şehit ailelerine yaptığı ziyaretlerin ardından, Hakkari Valiliğince Valilik binası önünde yapılan anma programına iştirak etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hakkari Valisi Ali Çelik ve diğer konuşmacıların yaptığı konuşmalar ardından İl Müftülüğü korosunun ilahi dinletisi, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun yaptığı dua ve salaların okunmasıyla program sona erdi.