09.05.2016

İsmail Hakkı Kır 17.11.1994-19.01.2000

1936 yılında Giresun ili Görele ilçesinde doğdu. Küçük yaşta İstanbul'un Beykoz ilçesine yerleşti. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da bitirdi. Ufak yaştan itibaren Medineli merhum Hacı Osman Efendi'den dini ilimler tahsil etti. 1965 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yedek subay olarak yaptığı vatani vazifesini takiben bir süre Samsun ilinde din bilgisi öğretmenliği yaptı. 1968-1974 yılları arasında İsviçre ve Fransa'da din işleri görevlisi (sosyal yardımcı) olarak çalıştı. Yurda dönüşünde çeşitli liselerde öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik vazifesi sırasında girdiği sınavı kazanarak Libya / Trablusgarb Büyük Elçiliğine çalışma müşavirliğini tedvire memur olarak atandı. Bu görevinin ardından Marsilya Çalışma Ateşeliği Sosyal Yardımcılığı ve Elazığ Çalışma Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na intisap ederek sırasıyla Rize Kalkandere İlçe Müftülüğü, Rize İl Müftü Vekilliği, Giresun / Görele İlçe Müftülüğü, Kocaeli / Gebze İlçe  Müftülüğü, Hakkari İl Müftülüğü ve Bitlis İl Müftülüğü görevlerinde bulundu. Bitlis İl Müftülüğü görevinde iken, yaş haddinden 2001 yılında emekliye ayrıldı. "Çeşitli Konular ve Bazı Gerçekler" ile "İslam İlmihali" adlı yayımlanmış iki de kitabı bulunan İsmail Hakkı Kır iyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.