07.03.2024

KUR'AN KURSLARI ARASI KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Çukurca Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi.

Programa Vali Sayın Ali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş, din görevlileri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Çukurca Kaymakamı Sayın Mert Kumcu’nun katkılarıyla İlçe Müftülüğümüzce Kur'an kurslarına katılımı artırmak ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla ilçemiz ve köylerde ihtiyaç odaklı kurslarımızda Kur’an eğitimi verilen öğrenciler arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması"  ilçemiz merkez AV. Mehmet Fatih Turan cami'nde düzenlendi.

Düzenlenen yarışmaya, ilçe ve köylerde ihtiyaç odaklı kurslarımızdan 17 Kur’an bülbülü katıldı.

Komisyon başkanlığını, İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş’un yürüttüğü yarışmada  komisyon üyeleri ile birlikte derece yapan birinciyi seçti.

Yarışmanın açılışında konuşan Çukurca İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş, ’’Bugün İlçemizde gerçekten güzel  bir gün yaşıyoruz. İlçemiz ve köylerde bulunan ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimiz arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması ilçemizde yapılmakta. Öğrencilerimizi büyük bir şevkle dinledik. 17 öğrencimiz katıldı yarışmaya. Yarışma neticesinde jüri üyesi hocalarımız inşallah öğrencilerimizin okuyuşuna göre sonuçlarını belirleyeceklerdir. Bunun amacı tabii ki Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimizi teşvik etmek. Bu yarışmalara öğrencilerimizin daha güzel okumak için ellerinden gelen gayretleri sarf etmeleri için önem veriyoruz. Dolayısıyla yarışmaya katılan dereceye giren, giremeyen bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Velilerimize ve öğreticilerimize teşekkür ediyoruz’’. dedi

Komisyon başkanlığını, İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş’un yürüttüğü yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Merkez Kuran Kursu öğrencisi Ümmü Gülsüm Durmuş birinci oldu.

Köprülü Kuran Kursu  öğrencisi Ahmet İstekli ikinci,  Merkez Kuran Kursu öğrencisi Şehriban Karakurt üçüncü oldu.

Yarışmanın Ödül Törenine katılan Vali Sayın Ali Çelik dereceye giren öğrencilere;

Birinci olan öğrencimize Bisiklet
İkinci olan öğrencimize Tablet
Üçüncü olan öğrencimize Çeyrek Altın

takdim etti. Öğrenciler ile sohbet ederek ‘ Bu hayatta gelebileceğiniz en güzel makam iyi bir insan olmaktır’diyen Vali Sayın Ali Çelik öğrencilerimizi tebrik ederek başarı temennisinde bulundu ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.